Pieczarki w cieście piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki w cieście piwnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek.

Krok 2

Mąkę połącz z żółtkami, 2 łyżkami oleju i piwem.

Krok 3

Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Oczyszczone pieczarki obtocz w mące, zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.

Krok 5

Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej