
Składniki
500 gramów
1 sztuka
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka oddziel od białek.
Krok 2
Mąkę połącz z żółtkami, 2 łyżkami oleju i piwem.
Krok 3
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Oczyszczone pieczarki obtocz w mące, zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.
Krok 5
Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej