
Składniki
5 sztuk
300 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniak umyj, pokrój w kostkę, a następnie smaż na patelni z oliwią z oliwek.

Krok 2
Po tym jak ziemniaki będą lekko złociste dodaj pokrojoną czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paseczki.

Krok 3
Cukinie zetrzyj na grubych wiórkach , czosnek pokrój w plasterki i dodaj na patelnie.
Krok 4
Dodaj przyprawy Knorr i smaż na wolnym ogniu przez około 20 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej