Makaron z tuńczykiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tuńczykiem i cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
188 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

250 mililitrów

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj przez 5 minut, żeby zachował twardość

Krok 2

Podsmaż na patelni cebulę, cukinię poprzednio pokrojoną w plasterki oraz paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Przełóż warzywa do miseczki.

Krok 3

Zagotuj na dużej patelni 250 mililitrów wody z mlekiem i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 4

Dodaj do sosu makaron i podsmażone warzywa. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje i makaron zrobi się miękki.

Krok 5

Dodaj odcedzonego tuńczyka i mieszaj przez chwilę wszystkie składniki. Danie podawaj jak najszybciej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z tuńczykiem i cukiniąMakaron z tuńczykiem i cukinią

Jeśli zastanawiasz się, co przygotować na obiad lub kolację, koniecznie wypróbuj przepis na makaron z tuńczykiem i cukinią. Sekret tej potrawy tkwi w sosie – wystarczy, że na patelni zagotujesz wodę z mlekiem, a następnie dodasz zawartość opakowania Fix Spaghetti Carbonara. Smak dania jeszcze bardziej wzbogacisz, dodając do makaronu ulubione warzywa, np. podsmażone plasterki cukinii, czerwonej papryki oraz cebuli. Podsmażone warzywa oraz makaron połącz z przygotowanym uprzednio sosem i gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje, a makaron zrobi się miękki. Na koniec dodaj kawałki odcedzonego tuńczyka i wszystko dokładnie wymieszaj. Gotowy makaron posyp startym serem i udekoruj posiekaną drobno natką pietruszki lub koperkiem. Pamiętaj, że przepis możesz w prosty sposób zmodyfikować, np. dodając do makaronu również inne składniki – doskonale sprawdzą się m.in. oliwki, pomidory, a nawet kukurydza. Pobierz listę niezbędnych produktów i przygotuj smaczny makaron z tuńczykiem i cukinią. Koniecznie według naszego przepisu.