Szczupak orli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak orli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

90 gramów

1 szczypta

3 sztuki

40 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz szczupaka, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ość grzbietową i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Przypraw solą, pieprzm i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Posyp mąką, panieruj w rozmąconych jajkach i bułce tartej.

Krok 4

Kawałki szczupaka wkładaj na rozgrzany olej i smaż na złotu z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak orli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak orli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak orli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak orli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak orli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak orli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak orli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak orli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej