
Składniki
300 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
0.6 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso od szynki umyć , oczyścić
Krok 2
Utrzeć kostkę bulionową warzywną z olejem , pieprzem i papryką. Natrzeć dokładnie mięso.
Krok 3
Zawinąć w folię aluminiową i piec w 200 * C przez godzinę. Wyjąć - odwinąć . Pokroić na 4 porcje.
Krok 4
W tym czasie gdy mięso się piecze zmieszać Sos mięsny z zimną wodą. Wlać do garnka - zagotować i gotować na bardzo małym gazie kilka minut.
Krok 5
Mięso polewać sosem . Ja podałam z gotowanymi batatami i mieszanką kolorowych sałat .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej