
Składniki
6 sztuk
3 łyżki
1 łyżka
20 gramów
1 łyżka
350 gramów
200 gramów
12 sztuk
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 2
Sardynki usmaż i przestudź, odrzuć skórę i ości. Mięso utrzyj w moździerzu wraz z anchois.
Krok 3
Cebulę posiekaj i podsmaż na 2 łyżkach oleju.
Krok 4
Dorzuć pastę z ryb i wlej sos pomidorowy Knorr.
Krok 5
Do odcedzonego makaronu wlej łyżkę oleju z rozprowadzonym w niej szafranem. Wyłóż na półmisek, polej sosem i udekoruj zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej