
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 kilogram
5 łyżek
2 sztuki
0.5 opakowania
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawa do mięs Knorr połącz z majerankiem, posiekanym czosnkiem oraz papryką.
Krok 2
Przyprawami natrzyj boczek i odstaw na 4 godziny do lodówki.
Krok 3
Skórę boczku natnij w kratkę, włóż do naczynia żaroodpornego. Po ostudzeniu pokrój w plasterki.
Krok 4
Smalec roztop i wraz z oliwą polej boczek. Piecz do miękkości około 2 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej