
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
null szczypt
1 sztuka
null szczypt
2 łyżeczki
null
2 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i potnij w kosteczkę. W kostkę pokrój także 1 cebulę.
Krok 2
Warzywa wymieszaj z mięsem i jajkiem. Żółty ser zetrzyj na tarce i dodaj do mięsa.
Krok 3
Dopraw do smaku i formuj kotleciki.
Krok 4
Pomidory i pozostałą cebulę potnij w krążki.
Krok 5
Kotlety ułóż na wysmarowanej tłuszczem folii aluminiowej i smaż na rozgrzanym ruszcie przez 20 minut, często przewracając.
Krok 6
Warzywa ułóż na osobnym kawałku folii i grilluj przez 10 minut.
Krok 7
Gotowe steki obłóż warzywami i dodaj pokrojone w połówki oliwki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej