
Składniki
0.5 szklanki
2 łyżeczki
4 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
null
null
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj sól, musztardę, miód ,papryki, olej i sok z cytryny.
Krok 2
Z udźca usuń kość. Mięso polej przygotowanym sosem i wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
Krok 3
Po tym czasie włóż mięso do rękawa do pieczenia i piecz około 90 minut w temp. 180 stopni. Gotowy udziec pokrój w plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej