
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet umyj, oczyść i osusz w ręczniku papierowy, i pokrój na małe kotleciki.
Krok 2
Osobno mieszaj przyprawy i olej i włóż do nich piersi, a następnie odstaw na godzinkę.
Krok 3
Po tym czasie przełóż filet do naczynia do gotowania na parze i gotuj około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Filet z indyka gotowany na parze
Szukasz pomysłu na smaczny i prosty w przygotowaniu obiad? Podaj pierś z indyka na parze! Delikatne mięso nie potrzebuje wielu dodatków, by zyskało wyrazisty smak i zamieniło się w danie z charakterem. Jego obróbka nie trwa długo, a dzięki gotowaniu filetu z indyka na parze zachowuje swoją soczystość. Znika całkiem ryzyko przypalenia, więc możesz mieć pewność, że posiłek z piersią z indyka na parze będzie wyśmienity.
Dla kogo?
Stawiasz w kuchni swoje pierwsze kroki i nie masz odwagi sięgać po skomplikowane przepisy? Indyk gotowany na parze to potrawa idealna na start. Sprawdzonym przepisem oczarujesz swoich bliskich, którzy z pewnością będą ci kibicować w dalszej nauce gotowania.
Na jaką okazję?
Mimo że zazwyczaj w kuchni najbardziej staramy się podczas przygotowań do ważnych uroczystości, rola codziennych posiłków też nie powinna być bagatelizowana! Z przepisem na filet z indyka na parze będziesz jadać smacznie nie tylko od święta.
Czy wiesz, że?
Dzięki umieszczeniu mięsa w marynacie na godzinę, po przyrządzeniu będzie ono miękkie i bardziej aromatyczne. Zaplanuj odpowiednio pracę nad indykiem gotowanym na parze, by z braku czasu nie pominąć tego etapu.
Dla urozmaicenia:
Do piersi z indyka gotowanej na parze pasują rozmaite dodatki. Pieczone ziemniaki czy brązowy ryż? Zdecyduj, co wolisz! Nie zapomnij o surówce lub warzywach podanych ciepło, które też możesz przyrządzić na parze.