Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko
łatwe
150 osób zapisało

Składniki
12 sztuk
250 gramów
8 sztuk
1 garść
4 sztuki
surówka:
4 sztuki
20 sztuk
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Suszone pomidory i kolendrę drobno posiekaj, a następnie dokładnie wymieszaj z serem twarogowym.

Krok 2
Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.

Krok 3
Warzywa – pomidora i paprykę – drobno pokrój. Dodaj oliwki. Całość wymieszaj z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Gotową sałatkę posyp kiełkami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B1, B2, B3, B6 i kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej