Pierogi malinowo-serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi malinowo-serowe

Autor: moody

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

1 szczypta

3 łyżki

1 szklanka

50 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, mleka i jajka zagniatamy ciasto

Krok 2

Twaróg łączymy z żółtkami, cukrem i malinami

Krok 3

Rozwałkujemy ciasto, wykrawamy krążki, nakładamy na nie farsz i zlepiamy

Krok 4

Gotujemy 5 min w posolonym wrzątku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej