Pierogi z jagodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z jagodami

Autor: Kamciss

ratingratingratingratingrating

1

heart
26 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać na stolnicy dodać resztę składników i dokładnie zagnieść. Ciasto podzielić na porcje, Każdą rozwałkować. Wykrawać szklanką kółka.

Krok 2

Krążek spłaszczyć i nałożyć trochę umytych jagód, następnie zasypać je łyżeczką cukru i zalepiać.

Krok 3

Wlać wodę do garnka, troszkę osolić i poczekać aż się zagotuje. Następnie włożyć pierogi i gotować. Następnie wyłożyć na talerz

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej