Pierożki z miodem i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki z miodem i orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

null

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1.5 szklanki

1 łyżka

50 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki namocz w winie przez 3 godziny.

Krok 2

Do przesianej mąki wbij jajko i dodaj stopione masło

Krok 3

Dolewając wodę zagnieć elastyczne ciasto.

Krok 4

Orzechy oraz osączone śliwki posiekaj i wymieszaj z miodem, goździkami i cynamonem.

Krok 5

Ciasto rozwałkuj i powycinaj kółka. Ponakładaj farsz i składaj na pół , mocno zlepiając brzegi.

Krok 6

Ugotuj w posolonym wrzątku, podawaj polane stopionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej