Zupa pietruszkowa z ziemniakami - przepis z natki | Przepisy.pl pixel

Zupa pietruszkowa z ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

200 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę i dodaj do niej Bulionetki Knorr.

Zupa pietruszkowa z ziemniakami - Krok 1

Krok 2

Pietruszkę opłucz i drobno posiekaj.

Zupa pietruszkowa z ziemniakami - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki pokrój w kostkę i wraz z pietruszką włóż do garnka. Gotuj do momentu, gdy ziemniaki staną się miękkie.

Zupa pietruszkowa z ziemniakami - Krok 3

Krok 4

Odlej około 1 szklanki zupy, dodaj do niej śmietanę i wymieszaj. Następnie wlej do zupy i całość zagotuj. Na koniec dopraw zupę do smaku pieprzem i odrobiną soli. Podawaj.

Zupa pietruszkowa z ziemniakami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pietruszkowa z ziemniakamiZupa pietruszkowa z ziemniakami

Lubisz potrawy o oryginalnym smaku? Jeżeli tak, to mamy dla Ciebie propozycję nie do odrzucenia. Przed Tobą aromatyczna i apetyczna zupa pietruszkowa, która choć mniej popularna od rosołu czy pomidorowej, zachwyca licznymi walorami. Już teraz zapoznaj się z listą składników oraz recepturą i do dzieła!

Dla kogo?

Zupa pietruszkowa przepis sprawdzi się w kuchni wszystkich zwolenników aromatycznych potraw. Jeśli należysz do tego grona, to koniecznie sięgnij po naszą recepturę. Danie sprawdzi się także w kuchni osób lubiących szybkie i proste gotowanie. Nim się obejrzysz, a zupa będzie na stole.

Na jaką okazję?

Jeżeli szukasz pomysłu na codzienny obiad, to zupa pietruszkowa będzie strzałem w dziesiątkę. Przygotowanie tej potrawy zajmuje jedyne 40 minut! Pietruszkowa sprawdzi się także jako pierwsze danie podczas większej uroczystości. Obserwuj, jak szybko znika z talerzy Twoich gości.

Czy wiesz, że?

Przygotowanie tego dania nie jest bardzo trudne. Zupa pietruszkowa z ziemniakami to danie na bazie sześciu składników. Zagotuj wodę i dodaj do niej Bulionetki Knorr. Później zajmij się przygotowaniem najważniejszego dodatku, czyli pietruszki. Umyj ją, a później poszatkuj.

Dla urozmaicenia:

Mamy nadzieję, że nasza receptura przypadnie Ci do gustu. Jeżeli jednak chcesz wprowadzić pewne urozmaicenie do zupy, to możesz zmodyfikować listę składników o ulubione produkty. Możesz podać ją z ryżem lub zachować oryginalną wersję dania. Smacznego!