
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
50 gramów
1 szklanka
1 szklanka
1 pęczek
1 szklanka
6 sztuk
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi, cebulę kroimy w kosteczke, dajemy do miski. Dodajemy starte sery, posiekane pieczarki, pokrojone papryki. Wbijamy jajka, dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, obie mąki, posiekaną natkę, sol, pieprz, delikat i mini kosteczke czosnkową. Całość mieszamy, ma mieć konsystencje gęstej śmietany.
Krok 2
Odstawiamy na 20 minut do lodówki .
Krok 3
Olej rozgrzewamy na patelni, dużą łyżką kładziemy porcje ciasta i smażymy niewielkie placuszki na rumiano. Smacznego

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej