
Składniki
800 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj miód z musztardą, po czym odstaw powstały sos w chłodne miejsce.
Krok 2
Wrzuć skrzydełka z kurczaka do gotującej się wody i dodaj bulionetkę Knorr. Gotuj przez około 5 minut, następnie odsącz.
Krok 3
Wymieszaj Przyprawę do złotego kurczaka Knorr z mąką oraz pieprzem cayenne i obtocz w niej gorące skrzydełka.
Krok 4
Odstaw mięso do wystudzenia, następnie grilluj lub smaż na patelni przez około 20 minut. Podawaj z sosem miodowo- musztardowym.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantne skrzydełka z kurczaka
Pikantne skrzydełka z kurczaka to przekąska, Która uzależnia. Ten smakołyk w amerykańskim stylu, jest stworzony do jedzenia rękami, np. przed telewizorem, oglądając film lub mecz. Na większy głód, do skrzydełek możesz przyrządzić frytki i surówkę na bazie kapusty, a uzyskasz domową wersję popularnych fastoodowych dań. Zachęcamy też by poeksperymentować ze składnikami, dorzucając do sosu ziarna sezamu lub zioła. Kluczem do smaku pikantnych skrzydełek jest pyszna musztarda sarepska i pieprz cayenne. To właśnie one nadają potrawie pikanterii. Już łyżeczka pieprzu cayenne, wytwarzanego z niezwykle ostrej papryczki o tej samej nazwie, wystarczy, by twoje danie przyprawiało o rumieńce. Ognisty smak zrównoważy sos z musztardy sarepskiej zmieszanej z miodem. Zapewniamy, że dzięki takiemu połączeniu skrzydełka zawsze wyjdą pyszne i soczyste. Tą metodą można też przygotować kurze podudzia.