Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

2 szklanki

100 mililitrów

1.5 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na żeliwnej patelni rozgrzej olej.

Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - Krok 1

Krok 2

Do płytkiej miski wlej maślankę. W drugiej płytkiej misce wymieszaj przyprawę Cajun Knorr z mąką kukurydzianą.

Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - Krok 2

Krok 3

Każdy z filetów zanurz najpierw w maślance, a następnie opanieruj w mące. Mąkę dociśnij dłonią, aby lepiej trzymała się ryby. Smaż na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor ok. 8 minut.

Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do panierki możesz dodać płatki suszonego chili – ryba będzie miała bardziej wyrazisty smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskimRyba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim

Często smażysz rybę w panierce złożonej z jajka i bułki tartej? Pora na coś zupełnie nowego! A gdyby tak unowocześnić ten przepis? Ryba marynowana w maślance i mące kukurydzianej to ciekawa – południowoamerykańska! – odmiana.

Dla kogo?

Dla wszystkich, którym znudził się już tradycyjny sposób na smażoną rybę. Bo czasem warto coś zmienić!

Na jaką okazję?

Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim sprawdzi się zawsze wtedy, gdy masz ochotę na rybne specjały. To prosty przepis, więc nie może się nie udać.

Czy wiesz, że?

Mąka kukurydziana nie zawiera glutenu, przez co jest ważnym produktem dla osób będących na diecie bezglutenowej. To znakomity zamiennik mąki pszennej.

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz, żeby ryba miała ostrzejszy smak, dodaj do panierki szczyptę chili w proszku lub płatki suszonego.