Pilaw z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pilaw z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 łyżka

null

1 łyżka

4 łyżki

2 szklanki

200 gramów

1 łyżka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka drobno posiekaj. Ryż ugotuj. Orzechy posiekaj.

Krok 2

Cebulę obierz, opłucz i posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, mięso, tymianek, sól i pieprz.

Krok 4

Następnie wsyp odsączony ryż i zalej gorącym rosołem wymieszanym z pastą pomidorową i posiekanymi orzechami.

Krok 5

Gotuj pod przykryciem, by ryż wchłonął cały płyn. Na koniec wstaw do piekarnika na 15 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej