Piure zienmiaczano-marchewkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piure zienmiaczano-marchewkowe

Autor: gosia_w

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obieramy warzywa i kroimy w kostkę, aby marchewka ugotowała się szybciej, tarkujemy ją na tarce.

Krok 2

Warzywa wrzucamy do zimnej wody i gotujemy przez około 30 minut lub do momentu, kiedy będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy małą łyżeczkę oliwy z oliwek.

Krok 3

Po ugotowaniu miksujemy w blenderze. Po ostygnięciu do odpowiedniej temperatury podajemy dziecku do jedzenia.

gosia_w

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej