
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
200 gramów
250 gramów
500 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto według przepisu.
Krok 2
Szpinak zblanszuj w osolonej wodzie, odcedź i pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Boczek pokrój, a następnie usmaż na patelni.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj i włóż do formy. Skrop oliwą z oliwek i włóż do piekarnika na 10 minut.
Krok 5
Wyjmij ciasto, nałóż szpinak i boczek. Dopraw solą.
Krok 6
Piecz jeszcze 10 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej