Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka duś w niewielkiej ilości wody przez 5-10 min, a następnie drobno pokrój.

Krok 2

Pomidory również pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Dodaj pomidory i cały czas mieszając, duś je na niewielkim ogniu tak długo, by woda całkowicie odparowała.

Krok 4

Dodaj chili i mięso, posól i wymieszaj.

Krok 5

Farsz rozłóż na tortillach i zroluj.

Krok 6

Rozgrzej smalec i podsmaż na nim tortille ze wszystkich stron. Udekoruj łyżką kwaśnej śmietany

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej