Placki z Rabarbarem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z Rabarbarem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rabarbar umyć, oczyścić i pokroić w kosteczkę.

Krok 2

Wymnieszać z mlekiem, fix plackami, cukrem i jajkiem.

Krok 3

Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki z RabarbaremPlacki z Rabarbarem

Rabarbar jest kwaśny, dlatego idealnie pasuje jako dodatek do słodkich placków czy drożdżówek. Jest również smaczną słodko-kwaśną przekąską, gdy je się go na surowo – najczęściej z dodatkiem cukru. Świeży z łatwością można kupić w sezonie, a w zimie da się użyć go do wypieków w postaci przetworów. Wystarczy tylko zasmażyć i pasteryzować. Jeśli jesteś smakoszem placków z kwaskowatym akcentem, polecamy te z poniższego przepisu. Ich przygotowanie jest naprawdę proste i nie zabiera dużo czasu. Rabarbar wystarczy obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie połączyć z mlekiem, odrobiną mąki i cukru oraz podsmażyć na patelni. Spoistość masie zapewni dodatek jajka. Placki smakują zarówno podane na ciepło, jak i na zimno. Warto oprószyć je cukrem pudrem lub startą czekoladą, podkreślając ich słodki charakter. Komponują się także ze świeżymi owocami. Maliny, truskawki, winogrona, morele, borówki oraz banan lub kiwi urozmaicą ten deser. Wypróbuj nasz przepis i delektuj się słodką przekąską, kiedy tylko chcesz!