Placki ziemniaczane z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z łososiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 dekagramów

0.5 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do fixu dodaj jajko i wodę. Wymieszaj dokładnie i odstaw aby ciasto zgęstniało.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj łyżką porcje ciasta. Smaż placki z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Podawaj z plasterkiem wędzonego łososia i udekorowane świeżym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej