Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym (placki po węgiersku)
łatwe
35 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
0.5 kilograma
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa dorzuć do mięsa i dolej około 1 szklanki wody.
Krok 2
Mięso pokrój w kostkę i usmaż na oliwie.
Krok 3
Cebulę, paprykę oraz pieczarki pokrój na drobną kostkę. Wszystko razem podsmaż na rozgrzanej oliwie (na osobnej patelni).
Krok 4
Dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Duś na małym ogniu pod przykryciem, do czasu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
Krok 5
Dodaj trzy łyżki koncentratu pomidorowego i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem, chilli oraz Przyprawa w płynie Delikat Knorr.
Krok 6
Obierz ziemniaki i zetrzyj je na drobnych oczkach do dużej miski. To samo zrób z cebulą.
Krok 7
Dodaj 4 łyżki mąki, pół małej łyżeczki pieprzu i dokładnie wymieszaj. Smaż placki na rozgrzanej oliwie. podawaj z gulaszem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej