Placuszki z jabłkiem i bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z jabłkiem i bananem

Autor: nal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżeczki

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszam składniki mokre: jajka i jogurt. Do masy wsypuję cukier wanilinowy i proszek do pieczenia (specjalnie placków nie słodzę, bo zjadam je polane syropem klonowym) i wrzucam owoce. Na końcu dosypuję mąkę, w ilości takiej aby uzyskać odpowiednią konsystencję (trochę gęstszą niż na naleśniki).

Krok 2

Na patelni rozgrzewam oliwę z masłem. Masę plackową układam łyżką na rozgrzany tłuszcz. Placki smażę najpierw z jednej strony (aż stężeją), następnie przewracam na drugi boczek.

Krok 3

Zjadam z serkiem wiejskim i polane syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej