Miękki mus z ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miękki mus z ryby

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku i dobrze odciśnij.

Krok 2

Zmiel razem z filetami rybnymi i cebulą przez maszynkę.

Krok 3

Jajka rozbij i oddziel żółtka o białek.

Krok 4

Żółtka utrzyj razem z margaryną, dodaj do masy z kaszą manną. Dopraw do smaku.

Krok 5

Wymieszaj delikatnie z ubitą na sztywno pianą z białek.

Krok 6

Foremki nasmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą, przełóż masę rybną i gotuj w ciepłej kąpieli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
30 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej