
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
4 sztuki
20 dekagramów
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę wrzuć do lekko osolonego wrzątku, powinna tam pozostać przez około 20 minut.
Krok 2
Pomidory i pory umyj. Pomidory sparz we wrzątku i obierz ze skórki. Pokrój w plastry. Pory pokrój i podgotuj w lekko osolonym wrzątku kilka minut.
Krok 3
Śmietanę zagotuj,dodaj Zasmażkę jasną Knrr cały czas mieszając. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, potem zdejmij aby sos ostygł.
Krok 4
Ser żółty zetrzyj na tarce. Połowę dodaj wraz z jajkiem do masy śmietanowej. Wszystko dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Kiełbasę ułóż w szklanej brytfannie. Oprósz Delikatem Knorr.
Krok 6
Ułóż plastry pomidora i por. Polej sosem śmietanowym i posyp resztą startego sera. Brytfannę z kiełbasą włóż do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej