Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

9

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

214 osób wydrukowało

Pobierz pdf

256 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

300 gramów

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój lub zmiksuj na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzej masło. Możesz dodać troszkę oliwy, wtedy masło się nie przypali.

Krok 2

Przełóż na patelnię pieczarki i pokruszone kostki czosnkowe. Od razu posól – pieczarki puszczą sok i nie przypieką się. Smaż pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 15 minut.

Krok 3

Pod koniec dodaj posiekaną natkę. Nie przykrywaj, mieszaj aż sok z pieczarek odparuje.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wytrawne paszteciki
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej