Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej)

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

125 mililitrów

250 mililitrów

8 łyżeczek

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kwiaty akacji (robinii akacjowej) muszą być rozwinięte. Zbieraj je w bezdeszczowy dzień. Nie myj, ale rozłóż na białej ściereczce i przejrzyć czy nie mają lokatorów.

Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - Krok 1

Krok 2

Mieszankę na Puszyste Placki Knorr wsyp do miski. Mieszając rózgą wlewaj piwo - mieszaj aż ciasto będzie gładkie , o konsystencji gęstej śmietany.

Krok 3

Wsyp kwiaty akacji, wymieszaj żeby wszystkie pokryły się ciastem. Na patelni rozgrzej część oleju, kładź porcje ciasta nakładając je łyżką. Smaż aż będą ładnie zumienione z obu stron.

Krok 4

Po usmażeniu przełóż na ręcznik papierowy żeby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i ew. posypką cukrową. Podawaj jeszcze ciepłe bo takie są najsmaczniejsze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej