Placuszki z żurawiną , gruszką i miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z żurawiną , gruszką i miętą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

200 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszankę na placki rozmieszaj dokładnie z mlekiem. Gruszkę obierz, usuń gniazdo nasienne a miąższ zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodaj do masy.

Krok 2

Dosyp suszoną żurawinę i posiekaną bardzo drobno miętę, wymieszaj. Smaż placuszki nakładając porcje masy na rozgrzaną patelnię z olejem. Rumiane zdejmuj na ręcznik papierowy żeby osaczyć z nadmiaru tłuszczy.

Krok 3

Po chwili przekładaj na talerz. Polej jogurtem, nałóż po troszku konfitury i podawaj .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z żurawiną , gruszką i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z żurawiną , gruszką i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z żurawiną , gruszką i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z żurawiną , gruszką i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z żurawiną , gruszką i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z żurawiną , gruszką i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z żurawiną , gruszką i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z żurawiną , gruszką i miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Jajka panierowane
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej