Płatki owsiane gotowane na mleku z orzechami i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Płatki owsiane gotowane na mleku z orzechami i owocami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

9

heart
278 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 litr

4 łyżki

4 łyżeczki

4 łyżeczki

280 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Płatki owsiane ugotować na mleku, dodać kakao i wymieszać.

Płatki owsiane gotowane na mleku z orzechami i owocami - Krok 1

Krok 2

Przełożyć gotową owsiankę do miseczki. Wierzch posypać posiekanymi orzechami i migdałami, borówkami oraz pokrojonymi na drobne fragmenty truskawkami.

Płatki owsiane gotowane na mleku z orzechami i owocami - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, cynku, miedzi, manganu, witamin: C, B2, B12, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płatki owsiane gotowane na mleku z orzechami i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płatki owsiane gotowane na mleku z orzechami i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płatki owsiane gotowane na mleku z orzechami i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płatki owsiane gotowane na mleku z orzechami i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płatki owsiane gotowane na mleku z orzechami i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płatki owsiane gotowane na mleku z orzechami i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płatki owsiane gotowane na mleku z orzechami i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płatki owsiane gotowane na mleku z orzechami i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej