Płocie zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płocie zapiekane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 ziarno

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

0.25 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew, selera i pietruszkę obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka wraz z czosnkiem i zalej wodą.

Krok 2

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, paprykę, sól i pieprz. Gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 3

Dodaj płocie i gotuj jeszcze przez 15 minut, po czym wyciągnij i zostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Ryby obierz z ości, odrzuć skórę, płetwy i rozetrzyj masę z ugotowanym selerem, żółtkami, po czym dopraw do smaku.

Krok 5

Bułki przekrój na połowy, usuń miąższ, napełnij je masą, posyp startym serem.

Krok 6

Wstaw do piekarnika o temperaturze 170 stopni na 25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej