Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami
średnie
18 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
1 łyżka
5 łyżek
1.5 kilograma
60 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odetnij zielone części porów, pokrój je na cienkie półplasterki, włóż do zimnej wody i bardzo dokładnie umyj, tak aby wypłukać całą ziemię.
Krok 2
Wlej oliwę na patelnię, do zimnej włóż pory (włożone na gorący tłuszcz stracą zielony kolor), posyp Delikatem i smaż na średnim ogniu 7-10 minut.
Krok 3
Następnie dodaj połowę obranych pistacji, przypraw do smaku curry i pieprzem, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 4
Łososia pokrój na kawałki. Przyprawa Delikatem. Usmaż na łyżce oliwy lub bez tłuszczu na patelni grillowej.
Krok 5
Następnie zdejmij z patelni, oddziel płaty ryby widelcem.
Krok 6
Na talerzu ułóż pory, na nich łososia. Posyp rozkruszonymi pistacjami. Brzegi talerza oprósz curry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej