
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
10 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
50 dekagramów
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. W tym czasie posiekaj cebulę i podsmaż, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Brokuły osącz, dodaj cebulę, ser, jajko i ketchup. Dopraw i wymieszaj.
Krok 3
Polędwiczki natrzyj solą i pieprzem i obsmaż na rozgrzanym oleju. Liście sałaty sparz, ostudź i osusz.
Krok 4
Ciasto rozmroź, rozwiń. Na środku ułóż liście sałaty, posmaruj je masą brokułową, ułóż polędwiczki i ciasto zwiń w roladę. Brzegi sklej i posmaruj żółtkiem.
Krok 5
Roladę włóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej