Pulpeciki smażone w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki smażone w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

50 dekagramów

6 sztuk

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa ugotuj w wodzie z Bulionetką Bulion wołowy Knorr. Po wyjęciu pokrój je i zmiel.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij. Dodaj do mięsa wraz z bułką tartą i trzema jajkami. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

Krok 3

Pozostałe jajka zmiksuj z mąką.

Krok 4

Z mięsnej masy lep pulpety, obtaczaj je w cieście i smaż na głębokim oleju na jasnobrązowy kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Ciasto Stefanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej