Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do POLĘDWICZEK WIEPRZOWYCH Z PAPRYKĄ I CYTRYNĄ znakomicie pasuje ryż na sypko. Albo makaron. Albo po prostu kawałek świeżej bagietki, którą będziesz zanurzać w sosie. To może niezbyt elegancko wygląda, ale jak smakuje...

Krok 2

Boczek wysmaż na suchej patelni. Dodaj cebulę, zeszklij. Mięso oprósz solą i pieprzem, dodaj do boczku, zrumień na mocnym ogniu. Dodaj śmietanę wymieszaną z papryką i sokiem cytrynowym, wymieszaj, aby „odkleić” z patelni smak powstały podczas smażenia. Duś do miękkości, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem posyp migdałami i udekoruj natką

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Nadziewane cukinie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej