Gulasz z cielęciny
w sosie borowikowym
łatwe
352 osoby zapisały

Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
4 dekagramy
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz grzyby, namocz w ciepłej wodzie i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2
Podsmaż mięso, dodaj cebulę i smaż wszystko przez kilka minut.

Krok 3
Następnie zalej szklanką wody, dodaj grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Duś na małym ogniu do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.

Krok 4
Przygotuj Sos borowikowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim mięso. Gotuj gulasz z cielęciny około 10 minut.


Dobra rada:
Podawaj gotowy gulasz z cielęciny z ziemniakami, kaszą lub makaronem, posypany natką pietruszki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z cielęciny
Przepis na gulasz cielęcy brzmi skomplikowanie? Spokojnie – to nic trudnego. To doskonała alternatywa dla tradycyjnego gulaszu, który często przyrządzamy z wołowiny. Wystarczy kilka składników i delikatne mięso, które praktycznie nie zawiera tłuszczu. Jeśli nie wiesz, jak smakuje, warto wprowadzić gulasz z cielęciny do swojego menu!
Dla kogo?
Gulasz z cielęciny to przepis dla miłośników prostych w wykonaniu obiadów, którzy chcieliby wyjść poza standardowy zestaw przyrządzanych mięs. Czasem potrzebna jest odmiana. Już dziś postaw na cielęcinę!
Na jaką okazję?
Przepis na gulasz z cielęciny to trafny wybór na niedzielny obiad. Poza tym nie spędzisz dużo czasu w kuchni, bo robi się go łatwo i bezproblemowo.
Czy wiesz, że?
Cielęcinę przyrządza się na różne sposoby – można ją smażyć, gotować, grillować, piec. Jeśli chcesz ją zmielić, dodaj trochę tłustego mięsa, ponieważ mielone mięso cielęce jest dość suche. A jeśli szukasz prostego, ale pysznego dania, przepis na gulasz z cielęciny to odpowiedź na Twoje kulinarne potrzeby!
Dla urozmaicenia
Gulasz z cielęciny lubi każde towarzystwo. Będzie dobrze smakował z ziemniakami, kaszą, a nawet makaronem. Ten prosty przepis na gulasz z cielęciny to także świetna baza, którą można dowolnie modyfikować, dodając ulubione dodatki! Wybierz to, co lubisz najbardziej!
Sprawdź również nasze przepisy na spaghetti z cukinią i papryką oraz cannelloni z mozzarellą i suszonymi pomidorami. Smacznego!