
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę i oprósz dokładnie mąką. Drobno posiekaj cebulę i rozmaryn. Przesmaż cebulę na oliwie do momentu gdy zacznie nabierać koloru. Dodaj mięso i smaż dalej aż będzie rumiane ze wszystkich stron.
Krok 2
Dodaj zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne, 750 ml wody, koncentrat pomidorowy i rozmaryn.
Krok 3
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na małych ogniu przez ok. 2 godzin lub do momentu gdy mięso będzie miękkie. Podawaj z knedlami ziemniaczanymi lub puree z ziemniaków.

Dobra rada:
Do gotowania dodaj kieliszek czerwonego wytrawnego wina. Do gulaszu można dodać marchewkę i pietruszkę. Pokrój je w plastry lub kostkę i dodaj ok. 30 minut przed końcem gotowania.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z dziczyzny
Gulasz z dziczyzny to świetna alternatywa dla klasycznego wołowego. Mięso, którego raczej nie jada się na co dzień, odmieni smak dobrze znanej potrawy. Czy będzie to zmiana na lepsze? Oczywiście, że tak! Bogaty smak gulaszu z dzika przekona do siebie nawet największego sceptyka.
Dla kogo?
Po przepis na gulasz z dzika chętnie będą sięgać fani nieoczywistych mięsnych frykasów. W końcu, ile można jeść wieprzowinę czy drób? Przed smażeniem mięso obsyp mąką, dzięki czemu dziczyzna będzie krucha. Jej smak doskonale podkreśli dodatek cebuli (sięgnij po czerwoną lub białą) i rozmarynu.
Na jaką okazję?
Do ugotowania gulaszu z dziczyzny wykorzystaj sarninę. Zastąpić ją możesz mięsem z dzika, bażanta czy zająca. Mięso pokrój na grubsze kawałki podobnej wielkości, które efektownie będą prezentować się na talerzu. Gulasz z dzika tto danie, które doskonale pasuje do ważnych uroczystości. Wszyscy goście zebrani przy stole będą pod bardzo dużym wrażeniem i chętnie poznają szczegóły przepisu na gulasz z dziczyzny.
Czy wiesz, że?
Całość smaż na oliwie z oliwek, aż mięso na gulasz z dzika stanie się rumiane. Danie zapraw gotową propozycją przypraw do gulaszu, która łączy w sobie smak pomidorów, czosnku, papryki, kminku, pieprzu kajeńskiego, tymianku, ziela angielskiego i gałki muszkatołowej. Dodatkowo sięgnij również po niewielką ilość koncentratu pomidorowego, aby gulasz z szynki z dzika zyskał wyrazisty kolor. Gotuj do czasu, aż mięso stanie się miękkie, a sos gęsty.
Dla urozmaicenia:
Gulasz z dziczyzny serwuj na ciepło z knedlami ziemniaczanymi lub purée, oprószony rozmarynem. Świetnie będzie smakował także odgrzewany na drugi dzień. Koniecznie sprawdź przepis na gulasz z dzika i ciesz się jego nietuzinkowymi walorami!