Gulasz po węgiersku na winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz po węgiersku na winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

300 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodaj wina i odparuj.

Gulasz po węgiersku na winie  - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż i dodaj do mięsa podlewając wodą i doprawiając kostkami Knorr, gotuj na małym ogniu 20 min.

Gulasz po węgiersku na winie  - Krok 2

Krok 3

Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Gulasz po węgiersku na winie  - Krok 3

Krok 4

Do mięsa dodaj paprykę, ziemniaki, kminek i tymianek. Dopraw do smaku solą i pieprzem, duś, aż mięso będzie miękkie ok 40 min.

Gulasz po węgiersku na winie  - Krok 4

Krok 5

Podawaj z pieczywem ciemnym.

Gulasz po węgiersku na winie  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz po węgiersku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz po węgiersku na winie Gulasz po węgiersku na winie

Mięso pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodaj wina i odparuj.