Gulasz azjatycki - wieprzowy: po azjatycku | Przepisy.pl pixel

Azjatycki gulasz wieprzowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
345 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

333 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w paski, oprósz mąką i obsmaż w garnku na rumiano.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 1

Krok 2

Marchew i papryki pokrój w cienkie słupki, cebulę w piórka, a czosnek i szczypior posiekaj.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do mięsa. Cały czas mieszając, doprowadź do wrzenia i duś na małym ogniu około 20 minut.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 3

Krok 4

Gdy mięso zmięknie, obsmaż na patelni na rozgrzanym oleju warzywa, aż delikatnie się zrumienią, i dodaj do wieprzowiny.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 4

Krok 5

Całość gotuj razem około 5 minut. Gulasz podawaj z ryżem, posypany sezamem i posiekanym szczypiorem.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

2

Opinie o przepisie

  • Mateo

    Mateo , 22.05.2024

    Gdy jesteś tak głodny że w pracy postanawiasz przeglądać pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jakub

    Jakub , 19.08.2022

    Pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycki gulasz wieprzowyAzjatycki gulasz wieprzowy

Azjatycki gulasz wieprzowy to alternatywa dla tego, który przyrządza się według przepisu kuchni węgierskiej. Charakteryzuje się tym, że łączy w sobie dwa odmienne smaki: słodki i kwaśny. Najlepsze do tej wersji gulaszu będzie mięso wieprzowe, możesz je jednak z powodzeniem zastąpić wołowym lub kawałkami kurczaka. Warzywa, których potrzebujesz do jego przygotowania to papryka, marchew i cebula. Każde z nich pokrój w cienkie paski – w kuchni azjatyckiej warzywa podawane są często właśnie w ten sposób. Przed podaniem posyp potrawę odrobiną sezamu (może być prażony) – który dobrze będzie się komponował z resztą składników. Do gotowego dania najbardziej będą pasować neutralne dodatki. Świetnie sprawdzi się w tej roli ryż. Koniecznie wypróbuj tę wersję gulaszu, którą przyrządzić możesz i na obiad, i na wczesną kolację.