Schab duszony na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab duszony na ostro

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab lekko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obsmażamy na oliwie z obu stron.

Krok 2

Podlewamy bulionem mieszamy.

Krok 3

dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab w kremowym sosie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej