
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
2 opakowania
4 szklanki
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w plasterki, czosnek zmiażdż, pomidory pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Na oliwie podsmaż plasterki chorizo i wyjmij.
Krok 3
Zmniejsz ogień i zeszklij cebulę oraz podsmaż selera.
Krok 4
Dodaj czosnek, pomidory i dopraw papryką. Chwilę gotuj, po czym wlej bulion.
Krok 5
Włóż podsmażoną kiełbasę i doprowadź zupę do wrzenia.
Krok 6
Dorzuć fasolę i gotuj 5 minut.
Krok 7
Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem, posyp posiekaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej