Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.25 szklanki

120 gramów

0.5 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 5 szklanek wody, dodaj bulionetki i rozpuść je. Dorzuć starte albo drobno posiekane warzywa i suchy makaron. Gotuj aż kluski zmiękną - ew. dolej trochę wody bo makaron znacznie zwiększa swoją objętość.

Krok 2

Dolej śmietankę, dodaj koncentrat pomidorowy i sos chili. Dokładnie wymieszaj i ponownie zagotuj. Dopraw mini kostkami z czosnkiem. Podawaj od razu posypując posiekanym koperkiem.

Krok 3

Taką zupę trzeba zjeść zaraz po przygotowaniu bo jeśli ją odstawisz to makaron zmięknie za bardzo wchłaniając cały płyn.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej