
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
8 sztuk
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
null
150 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetnij wierzchołki pomidorów i wydrąż środki. Wydrążone środki zachowaj.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Czosnek zmiażdż, dodaj do cebuli wraz z imbirem i podsmaż.
Krok 4
Dodaj środki pomidorów, wymieszaj i duś około 8 minut.
Krok 5
Rozetrzyj twaróg widelcem i dodaj do przestudzonej masy pomidorowej. Wsyp połowę sera żółtego, przypraw kminkiem, kolendrą i pieprzem.
Krok 6
Wydrążone pomidory napełnij nadzieniem i ułóż w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Krok 7
Posyp żółtym serem i zapiekaj 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej