Potrawka z kurczaka z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z brokułami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

2 łyżki

1 szczypta

300 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka opłukać, pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Na oliwie zeszklić obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek, dodać mięso i dusić pod przykryciem ok. 5-10 minut. Gdy mięso się zetnie i puści soki dodać ugotowane na parze brokuły. Wymieszać i zdjąć z ognia do lekkiego przestygnięcia. Zabielić jogurtem i doprawić do smaku pieprzem, papryką ostrą i pietruszką w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej