Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

2 garść

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek i chilli posiekaj i przesmaż na oliwie, dodaj kumin i mielona kolendrę – smaż chwilę razem. Następnie wsyp zawartość opakowania Knorr, wlej 300 ml gorącej wody i gotuj ok. 15 minut. do momentu, aż kasza będzie miękka.

Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim - Krok 1

Krok 2

Łososia pokrój w dość grubą kostkę (ok. 2x2 cm) i zamarynuj w odrobinie oliwy, otartej skórce z cytryny. Dodaj część pokrojonej kolendry, sól i pieprz. Tak przygotowaną rybę rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 3-4 minuty.

Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim - Krok 2

Krok 3

Do ugotowanej kaszy dodaj pomidorową passatę, oraz pokrojone w kostkę pomidory. Dopraw do smaku i zagotuj.

Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim - Krok 3

Krok 4

Kaszotto wyłóż na półmisek, na wierzchu rozłóż kawałki upieczonej ryby. Całość posyp listkami świeżej kolendry i podawaj z nachosami.

Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Oczywiście zamiast łososia możesz użyć innej ryby, np. tuńczyka – najważniejsze aby była to ryba o mięsistej, zwartej strukturze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka z ryby i kaszottem MeksykańskimPotrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim

Nie masz zbyt wiele wolnego czasu, a chcesz przygotować szybkie i niebanalne danie? Koniecznie postaw na potrawkę z ryby z kaszotto meksykańskim! Dzięki gotowej mieszance kaszy zaoszczędzisz sobie pracy, a zyskasz na pysznym smaku.

Dla kogo?

Dla wielbicieli ryb, a w szczególności łososia. Czy znasz już przepis na potrawkę z ryby na wzór meksykański? Jeśli nie – wypróbuj koniecznie!

Na jaką okazję?

Potrawka z ryby z kaszotto to pełnowartościowe danie, które możesz podać na obiad.

Czy wiesz, że?

Kuchnia meksykańska jest ciekawa i bardzo bogata w rozmaite smaki. Podstawowymi składnikami, jakie ją charakteryzują, są różne odmiany papryki oraz fasoli, a także kukurydza. Na ich bazie powstaje szeroka gama smakowitych i niezwykle kolorowych potraw.

Dla urozmaicenia:

Do potrawki z łososiem możesz użyć także innych rodzajów kaszotto od Knorr.