Fajitas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fajitas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

150 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

300 mililitrów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

300 mililitrów

4 sztuki

0.5 łyżeczki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż.

Krok 2

Do soku pomarańczowego dodaj ocet, oliwę, oregano, czosnek, sól, rozmaryn, pieprz, liść laurowy i paprykę. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

W marynacie umieść piersi z kurczaka i odstaw na noc.

Krok 4

Następnego dnia cebulę posiekaj, a mięso osącz, rozbij i podsmaż razem na patelni.

Krok 5

Pomidory pokrój w plastry.

Krok 6

Mięsem nadziej tortille, połóż na nim liście sałaty, pomidory, zwiń i polej każdą odrobiną marynaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
42 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej