Kolorowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
663 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Umyj i wysusz sałatę, ogórka pokrój w słupki. Zetrzyj marchewkę na tarce. Pomidory obrane ze skórki pokrój w kawałki.

Krok 3

Wymieszaj ogórka, pomidory i odsączoną kukurydzę w dużej misce z sałatą.

Krok 4

Polej sosem sałatkowym i rozłóż na porcje.

Krok 5

Posyp każdą porcję startą marchewką i migdałami.

Krok 6

Odstaw sałatkę na 10 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatkaKolorowa sałatka

Kolorowa sałatka to idealny dodatek do wielu dań obiadowych. Może stanowić również samodzielną przekąskę do pracy lub szkoły. Na początek przygotuj sos sałatkowy koperkowo-ziołowy według przepisu na opakowaniu. Potem umyj i osusz sałatę oraz pokrój warzywa: ogórka w słupki, a pomidory na niewielkie kawałki. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj wszystkie składniki, polewając je przygotowanym wcześniej sosem. Każdą porcję kolorowej sałatki posyp dodatkowo startą marchewką oraz uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Przekąskę najlepiej podawaj schłodzoną, dlatego przed zaserwowaniem odstaw ją na kilka minut do lodówki. Jeśli chcesz urozmaicić smak i wygląd kolorowej sałatki, dodaj do niej cząstki jajek ugotowanych na twardo, paprykę, rzodkiewkę lub kiełki brokuła czy buraka. Jako posypka zamiast płatków migdałów sprawdzą się również pestki słonecznika lub dyni. Zaserwuj kolorową sałatkę razem ze swoimi ulubionymi składnikami i podziel się z nami własną propozycją jej podania.