Weekendowa sałatka śniadaniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Weekendowa sałatka śniadaniowa

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżeczki

0.5 opakowania

2 sztuki

0.3 pęczka

4 plastry

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr wsyp do miseczki z jogurtem, dodaj wodę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut. Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupek.

Krok 2

Szpinak dobrze opłucz i osącz. Ogórka umyj, zetnij wzdłuż, razem ze skórką, na cienkie paseczki - nożem albo specjalną obieraczką. Rzoedkiewkę umyj, pokrój w drobiutką kostkę. Plastry szynki przekrój na pasy, zwiń je w różyczki.

Krok 3

Na talerzu ułoż porcje szpinaku, po jednym jajku pokrojonym na ćwiartki, po kilka różyczek szynki i porcji paseczków ogórka. Całość polej sosem i posyp posiekaną rzodkiewką.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Weekendowa sałatka śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Weekendowa sałatka śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Weekendowa sałatka śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Weekendowa sałatka śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Weekendowa sałatka śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Weekendowa sałatka śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Weekendowa sałatka śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Weekendowa sałatka śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej